Bruce Willis és a szovjet emlékmű

Íme, a Pesti Objekt blog első igazi bejegyzése a rövid bemutatkozó után, amiben elmondtuk, hogy milyen egyszerű céllal létezünk a Nyugat.hu berkein belül.

Úgyhogy térjünk a tárgyra: a mai nap hőriadós hevében a Kálvin téren jártunk, és egészen véletlenül kiböktük, hogy most éppen ide költözött a Die Hard-akciófilmek ötödik felvonását forgató csapat. Vagyis ottjártunkkor csapat még nem nagyon volt sehol, a színészceleb különösen nem, de már jól elkerítették a teret a gyalogosforgalomtól, hogy odabiggyesszék a közepére ezt az aranyszínű önkényuralmi jelképpel ellátott csodát:

Aki esetleg nem tudná: John McClane hadnagy legújabb kalandja Moszkvában játszódik, és egyes jelenetekhez Budapest egyes részeit használják fel. A fotón látható emlékmű amúgy nem valami extra kreáció, Sztálin ott helyben ácsoltatta volna meg a bitófát a tervezőjének. Gyanítom, hogy a filmben nem lesz túl nagy szerepe, csak valahol a háttérben, de azért a látszatra adni kell, na. Így néz ki egy másik kameraállásból:

Még arrébb pedig így védi a rend őre a Pesti Objekt által megörökített objektumot – megállítva minden olyan járókelőt, aki nem tud meggyőző magyarázattal szolgálni (érdekes, hogy ehhez az egyik tábla szerint elég annyi, ha azt mondjuk, hogy a Szabó Ervin Könyvtárba visz az utunk, és máris bejuthatunk a kordonok mögé):

A majdani forgatási helyszínre bedobtak egy büfét is, cirill betűs étlappal (valaki ki tudja bogarászni, mit jelentenek a szavak?):

Sőt, még egy ruszki telefonfülkének is jutott hely:

További, maradék képeinken brutális szélgép, minidaruval felemelt hatalmas derítővászon, meg magyar házakon lobogó orosz zászlók láthatók.

3 hozzászólás “Bruce Willis és a szovjet emlékmű” bejegyzéshez

  1. Nagyon szép gesztus Bruce Willistől, hogy Magyarországot találta érdemesnek arra, hogy filmjeit magyar környezetben vigye sikerre!
    Ez többet ér, mint azok az emberek, akik Magyarországot csak kiaknázni akarják és magyarságukat hangoztatva, nem hozzák a nemzet g yarapodásához szükséges valutát.
    Kérjük fel a színész-óriást, hogy fogadja örökbe Magyarországot, legyen tiszteletbeli díszpolgára, és töltsön minél több időt családjával e hazában, társulatával és nemzetével.
    Nem először dobják arcába a magyar kormánynak a kitüntetéseket, nem kell azt erőltetni, hanem dicsőítsük azokat, akik többet fordítanak Magyarország anyagi hozamára és jó hírnevére.

  2. Egyetértek a Jancsi és családja beíróval, valóban Bruce Willist tiszteljük és becsüljük ezért a filmforgatásáért, aki több milliárd forintot hoz Budapestnek: az országnak, filmrendezéséért.
    A színésznek sok sikert, kitartást kívánunk, és családjához sok boldogságot!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.