Bruce Willis és a szovjet emlékmű

Íme, a Pesti Objekt blog első igazi bejegyzése a rövid bemutatkozó után, amiben elmondtuk, hogy milyen egyszerű céllal létezünk a Nyugat.hu berkein belül.

Úgyhogy térjünk a tárgyra: a mai nap hőriadós hevében a Kálvin téren jártunk, és egészen véletlenül kiböktük, hogy most éppen ide költözött a Die Hard-akciófilmek ötödik felvonását forgató csapat. Vagyis ottjártunkkor csapat még nem nagyon volt sehol, a színészceleb különösen nem, de már jól elkerítették a teret a gyalogosforgalomtól, hogy odabiggyesszék a közepére ezt az aranyszínű önkényuralmi jelképpel ellátott csodát:

Aki esetleg nem tudná: John McClane hadnagy legújabb kalandja Moszkvában játszódik, és egyes jelenetekhez Budapest egyes részeit használják fel. A fotón látható emlékmű amúgy nem valami extra kreáció, Sztálin ott helyben ácsoltatta volna meg a bitófát a tervezőjének. Gyanítom, hogy a filmben nem lesz túl nagy szerepe, csak valahol a háttérben, de azért a látszatra adni kell, na. Így néz ki egy másik kameraállásból:

Még arrébb pedig így védi a rend őre a Pesti Objekt által megörökített objektumot – megállítva minden olyan járókelőt, aki nem tud meggyőző magyarázattal szolgálni (érdekes, hogy ehhez az egyik tábla szerint elég annyi, ha azt mondjuk, hogy a Szabó Ervin Könyvtárba visz az utunk, és máris bejuthatunk a kordonok mögé):

A majdani forgatási helyszínre bedobtak egy büfét is, cirill betűs étlappal (valaki ki tudja bogarászni, mit jelentenek a szavak?):

Sőt, még egy ruszki telefonfülkének is jutott hely:

További, maradék képeinken brutális szélgép, minidaruval felemelt hatalmas derítővászon, meg magyar házakon lobogó orosz zászlók láthatók.